To może coś niebanalnego? Zdrowego? Wegetariańskiego i pysznego?
Why not!
Czas przygotowania: 15 minut liczba porcji: 2
Składniki:
Przepis
1. W słoiczku lub małej miseczce wymieszać wyciśnięty sok z cytryny, miód i oliwę z oliwek. Sos odłożyć na bok.
2. Buraki wcześniej wyszorować i upiec w piekarniku lub ugotować w wodzie (opcjonalnie można kupić ugotowane w sklepie). Pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na talerzu.
3. Wysypać na buraki świeży szpinak, kiełki, kawałki sera oraz pestki słonecznika i polać całość dressingiem.
Smacznego!
Carpaccio z buraka to bomba witaminowa i zdrowa przekąska na co dzień. Możesz stworzyć swoją własną wersję zamieniając szpinak na rukolę/roszponkę, a pestki słonecznika na ulubione orzechy. Przepis przygotowała dla was nasza Dietetyk Kinga Pysz <3